A fost lansată o nouă ediție a programului de schimb academic FLEX, organizat de SUA

  • 20 Septembrie 14:46
A fost lansată o nouă ediție a programului de schimb academic FLEX, organizat de SUA

Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional, cu sprijinul Ambasadei SUA în Republica Moldova, anunță desfășurarea Programului de Schimb FLEX pentru anul academic 2025-2026. Ajuns la cea de-a 31-a ediție, programul este finanțat de Departamentul de Stat al SUA și oferă elevilor din Republica Moldova oportunitatea de a studia într-o școală din SUA și de a trăi cu o familie gazdă americană.

La concurs pot participa elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, care îndeplinesc mai multe condiții, inclusiv:

  • sunt înscriși la o instituție de învățământ din Republica Moldova; 
  • dețin cetățenia Republicii Moldova;
  • sunt născuți în perioada 1 ianuarie 2008 - 15 iulie 2010;
  • studiază limba engleză;
  • îndeplinesc cerințele pentru primirea vizei SUA;
  • nu au petrecut mai mult de trei luni din ultimii cinci ani în SUA.

Elevii cu dizabilități născuți între 15 februarie 2008 și 15 iulie 2010 sunt, de asemenea, invitați să participe, cu aranjamente speciale pentru testare. 

Recrutarea pentru program se desfășoară în trei etape. Astfel, până la 26 septembrie doritorii pot completa o aplicație online cu trei întrebări de eseu. Cea de-a doua etapă presupune susținerea unui test online de cunoaștere a limbii engleze pentru cei selectați. A treia etapă va avea loc în perioada octombrie - decembrie, atunci când se vor desfășura interviuri și teste suplimentare pentru candidații care progresează.

După recepționarea aplicărilor din partea tuturor candidaților, documentele sunt trimise la Washington, DC unde o comisie de selecție va examina aplicările. Rezultatele competiției sunt așteptate în aprilie - mai 2025. Odată ce rezultatele sunt publicate, finaliștii și candidații alternativi pregătesc documentele necesare pentru viza SUA și înregistrarea în școală. Toți finaliștii trebuie să participe la o sesiune de orientare înainte de plecare în SUA. Finaliștii selectați în primăvara anului 2025 pleacă în Statele Unite în august 2025 și se întorc în Moldova în mai și iunie 2026.

Programul Future Leaders Exchange (FLEX), ajuns la cea de-a 31-a ediție, este un program sponsorizat de guvernul SUA pentru elevii de liceu din Europa și Eurasia. Acesta oferă finanțare prin burse studenților pentru a călători în Statele Unite, pentru a urma un liceu din SUA pentru un an academic complet și pentru a trăi într-o familie gazdă din SUA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:6,69 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău