A fost lansată o campanie națională care va avantaja profesia de pedagog

  • 10 August 2020 15:20
A fost lansată o campanie națională care va avantaja profesia de pedagog

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a lansat astăzi campania națională „Pledoarie pentru pedagogie/profesia de pedagog”, transmite MOLDPRES.

Acțiunea își propune să îmbunătățească sistemul de motivare și susținere a cadrelor didactice în procesul de integrare și menținere în sistemul educațional, să  promoveze bunele practici educaționale și succesele obținute de profesorii performanți și de școli, inclusiv în rândul tinerilor specialiști, pentru îmbunătățirea imaginii personalului didactic în societatea modernă și atragerea absolvenților în profesia didactică.

„Astfel, MECC va revizui, actualiza/ajusta și modifica actele normative pentru atragerea, pregătirea și menținerea în sistem a cadrelor didactice performante, precum și a normelor ce țin de asigurarea drepturilor și garanțiilor sociale ale pedagogilor”, a explicat la evenimentul de lansare, ministrul de resort Igor Șarov.

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, Monica Babuc, a relevat necesitatea lansării unui Program de stat de promovare a prestigiului meseriei de pedagog, prin care să fie identificați tinerii inteligenți, cu aplecare spre pedagogie, care să fie îndrumați spre specialitățile pedagogice. „Trebuie să înțelegem că pregătirea și formarea pedagogilor este în primul rând obiectivul societății și al statutului, deoarece profesorii pregătesc copiii și tinerii pentru viață, iar de modul cât de bine pregătiți sunt pedagogii, așa va arăta și viitorul societății și țării noastre”, a afirmat Monica Babuc.

În cadrul campaniei naționale „Pledoarie pentru pedagogie/profesia de pedagog” vor fi desfășurate acțiuni de informare a studenților/elevilor în vederea promovării imaginii pozitive a profesiei de pedagog în societate; va fi creată o platformă de dialog (pe zone geografice) cu tinerii specialiști, reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, managerii și mentorii școlari, reprezentanții universităților și colegiilor care oferă programe de studii în domeniul Educație. De asemenea, vor fi mediatizate exemplele de bune practici și a istoriilor de succes din experiența profesorilor performanți, a școlilor și grădinițelor, fiind organizat concursul național „Pledoarie pentru pedagogie” etc.

Campania națională „Pledoarie pentru pedagogie/profesia de pedagog” se va desfășura pe parcursul lunilor august-octombrie.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău