A fost lansat un concurs național de eseuri consacrat scriitorului Vladimir Beșleagă

  • 28 Februarie 2021 09:14
A fost lansat un concurs național de eseuri consacrat scriitorului Vladimir Beșleagă

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” a lansat ediția a II-a a Concursului Național de Eseuri cu genericul „Vladimir Beșleagă sau literatura ca umbră a suferinței”, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului muzeului, Maria Șleahtițchi, proiectul este parte din seria de evenimente dedicate celor 90 de ani de la nașterea scriitorului Vladimir Beșleagă. Concursul se adresează elevilor din ciclul liceal și studenților de la toate nivelurile și se va desfășura în perioada 26 februarie – 25 iunie 2021, transmite sursa citată.

”Adresată elevilor de la toate ciclurile de învățământ, ediția de debut a Concursului Național de Eseuri (2020) a avut tema „Scriitori din localitatea mea” și s-a bucurat de interes din partea publicului. Pe adresa Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” au venit 107 eseuri, despre 81 de autori, scrise de elevi din Republica Moldova și România. Sperăm că și anul acesta concursul se va bucura de succes și așteptăm textele liceenilor și studenților despre opera lui Vladimir Beșleagă”, a precizat Maria Șleahtițchi.

Eseul trebuie să aibă 4-5 pagini. Textele vor fi trimise până pe data de 25 iunie 2021, în format electronic, la adresa: [email protected], iar pe hârtie la adresa: Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu”, Casa Scriitorilor, str. 31 August 1989, nr. 98, et. 2, mun. Chișinău, MD-2004, Republica Moldova, cu specificarea Pentru Concursul Național de Eseuri. Rezultatele concursului vor fi anunțate pe 16 iulie 2021. Premiile constau din diplome de merit și seturi de cărți. Cele mai bune eseuri vor fi publicate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău