A fost lansat Sistemul informațional „e-Autorizație transport”

  • 18 Mai 2022 11:53
A fost lansat Sistemul informațional „e-Autorizație transport”

După doi ani de testare, Agenția Națională Transport Auto lansează Sistemul Informațional „e-Autorizație transport”. Operatorii de transport rutier și agenții economici care prestează activități conexe transporturilor rutiere pot folosi acest sistem informațional pentru mai multe servicii electronice, transmite IPN.

Operatorii de transport rutier de mărfuri pot face uz de înregistrarea, modificarea, excluderea în Registrul Operatorilor de Transport Rutier și solicitarea extrasului, dar și în Registrul de Stat al întreprinderilor ce desfășoară activitate de transport rutier pe cont propriu. La fel, pot fi solicitate autorizații unitare de transport rutier în trafic internațional de mărfuri, carnete de drum. Poate fi activată valabilitatea autorizațiilor, poate fi depusă darea  de seamă privind utilizarea autorizațiilor CEMT (autorizațiile multilaterale CEMT se atribuie Republicii Moldova anual conform deciziei secretariatului Conferinței Europene a Miniștrilor de Transport în vederea facilitării transporturilor auto internaționale de mărfuri și utilizării mai eficiente a autovehiculelor).

Operatorilor de transport rutier de persoane de asemenea pot face înregistrări, modificări și excluderi în cele două registre. Ei pot solicita autorizații de transport rutier în trafic internațional de persoane pentru servicii ocazionale și pendulare, autorizații pentru rute regulate și carnete INTERBUS. La fel, pot fi depuse dări de seamă privind utilizarea carnetului INTERBUS și poate fi solicitat carnetul foii de parcurs.

Agenția Națională Transport Auto, în parteneriat cu Programul USAID Reforme Structurale în Moldova, au elaborat un set de ghiduri în format digital pentru instruirea operatorilor de transport și agenților economici referitor la utilizarea Sistemului Informațional „e-Autorizație transport”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău