A fost lansat Programul de țară – UNIDO pentru Dezvoltare Inclusivă și Durabilă

  • 14 Mai 2019 16:18
A fost lansat Programul de țară – UNIDO pentru Dezvoltare Inclusivă și Durabilă

Republica Moldova va obține sprijin de la Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) pentru ca țara să își crească productivitatea industrială, să încurajeze inovarea și să utilizeze cele mai bune practici pentru a se integra pe deplin pe piețele Uniunii Europene și în lanțurile de valori globale. Programului de țară – UNIDO pentru Dezvoltare Inclusivă și Durabilă în Republica Moldova, pentru perioada 2019-2023, a fost lansat marți, 14 mai, la Chișinău, transmite IPN.

Scopul este promovarea industrializării incluzive și sustenabile în Republica Moldova, inclusiv o reindustrializare orientată spre producție cu valoare adăugată înaltă, specializare inteligentă și utilizarea eficientă a resurselor.

„Lansarea și implementarea acestui program va aduce, în mod sigur, valoare adăugată cooperării multilaterale atât cu UNIDO, cât și cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova”, a declarat Iulia Costin, secretar general de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, citată într-un comunicat de presă al instituției.

Ministerul Economiei și Infrastructurii va asigura coordonarea programului la nivel de țară, ținând cont de obiectivele și mecanismele deja existente în Cadrul de asistență pentru dezvoltare al ONU.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău