A fost lansat concursul pentru finanțarea proiectelor cinematografice

  • 12 Aprilie 2022 14:56
A fost lansat concursul pentru finanțarea proiectelor cinematografice

Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova, sub egida Ministerului Culturii, în parteneriat cu Asociația Companiilor COR, Centrul Mediacor și Proiectul Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID și Suedia a lansat astăzi Concursul pentru finanțarea proiectelor cinematografice, sesiunea 2022, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, Casele de producție sunt invitate să participe la următoarele secțiuni: proiecte cinematografice în dezvoltare; producție de film de lungmetraj; producție de film de scurtmetraj; postproducție; coproducții minoritare; debut, notează sursa citată.

În prima etapă a concursului are loc depunerea și evaluarea dosarului creativ de către o Comisie de evaluare și prezentarea publică a proiectelor în fața unui juriu specializat. Cei promovați în cea de-a doua etapă trebuie să depună dosarul tehnic în 15 zile de la data publicării rezultatelor primei etape a concursului.

Proiectele promovate în a doua etapă vor beneficia, în premieră, de suport adițional din partea Asociației Companiilor Creative COR, Centrului Mediacor și Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia. Suportul constă în următoarele: instruire în pregătirea prezentării (pitching) proiectelor cinematografice; traducerea scenariilor în limba engleză; trei premii de participare la festivaluri sau la platforme internaționale de film.

Perioada de depunere online a dosarelor este cuprinsă între 12 aprilie – 17 mai 2022.

Bugetul alocat pentru sesiunea 2022 este de 6 800 000 lei și de 1 000 000 lei pentru alte tipuri de activități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău