A fost înmormântat și Dmitri Utkin, șeful militar și cofondatorul Grupului Wagner

  • 31 August 2023 17:04
A fost înmormântat și Dmitri Utkin, șeful militar și cofondatorul Grupului Wagner

Dmitri Utkin, șeful militar și fondatorul împreună cu Evgheni Prigojin al companiei de mercenari Grupul Wagner, care a murit împreună cu șeful său și cu alte opt persoane la 23 august într-un dezastru aviatic încă neelucidat, a fost înmormântat joi în cimitir militar Mîtișci din nordul Moscovei, transmit AFP și EFE.

Fost ofițer al forțelor speciale din cadrul serviciilor de informații militare ruse (GRU), în care a ajuns la gradul de locotenent colonel, Utkin, care la momentul morții avea 53 de ani, era numărul doi în compania de mercenari, care se numea "Wagner" după numele său de cod.

De la prima oră a dimineții, autoritățile au desfășurat un puternic dispozitiv de securitate în jurul "Panteonului Apărătorilor Patriei", așa cum este denumită necropola militară fondată în 2001 și unde este onorată memoria celor care au murit în apărarea Rusiei și a personalităților cu mari merite în stat, notează EFE.

La înmormântare, care a fost una privată, la cererea familiei, și a avut loc la ora locală 10:00 (07:00 GMT), în Biserica Sf. Serghei, au participat aproximativ 50 de persoane, iar administrația cimitirului - situat la circa 20 de kilometri de centrul capitalei ruse - a permis ulterior accesul celor peste o duzină de membri ai Grupului Wagner pentru ca aceștia să-și ia rămas bun de la comandantul lor.

Utkin a luptat în Cecenia, Siria și Ucraina și a primit titlul de Erou al Rusiei.

Într-una dintre puținele fotografii cunoscute cu el, Utkin apare cu capul ras și mai multe tatuaje naziste.

Potrivit canalului Telegram al mass-media moscovite MSK1.RU, Utkin a fost înmormântat cu onoruri militare reduse, deoarece sicriul său a fost transportat într-o dubă și nu pe un afet de tun și nu au fost trase salve de artilerie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău