A fost inaugurată Unitatea de Primiri Urgențe a Clinicii „Emilian Coțaga”

  • 30 Decembrie 2020 17:59
A fost inaugurată Unitatea de Primiri Urgențe a Clinicii „Emilian Coțaga”

În cadrul Spitalul clinic Republican pentru copii „Emilian Coțaga” a fost inaugurată Unitatea de Primiri Urgente. Evenimentul a avut loc în contextul marcării a 65 de ani de activitate a instituției, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au fost renovate sistemele de încălzire, apă caldă, apă potabilă și sistemele de ventilare. De asemenea, au fost schimbate ușile, geamurile și repornit ascensorul. „Pandemia COVID-19 a scos în evidență necesitatea stringentă de a realiza acest lucru, pentru a face față oricărei situații de criză în sănătate publică”, a menționat ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Directorul clinicii, Vasile Tomuz, a adus mulțumiri ministrului sănătății, pentru deschidere și sprijin. „Cu eforturi comune am realizat ceva frumos, de care se va bucura atât pacienții, cât și colaboratorii instituției noastre”, a menționat directorul.

Cu ocazia aniversării, lucrătorilor medicali le-au fost decernate diplome din partea Guvernului, Parlamentului și Ministerului Sănătății, în semn de recunoștință și apreciere a contribuției acestora în acordarea asistenței medicale. A fost decernată și o diplomă de excelență pentru întregul colectiv, din partea Biroului Executiv al Federației Sindicale „Sănătatea”.

Unitatea este destinată urgențelor și internărilor programate ale pacienților chirurgicali, din terapie intensivă și reanimare. Reparațiile au costat puțin peste 5 milioane de lei. 3,6 milioane a fost contribuția ministerului, celelalte cheltuieli fiind acoperite din resursele instituției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău