A fost inaugurat cel mai lung pod maritim din lume. Construit în nouă ani, acum măsoară 55 de kilometri

  • 23 Octombrie 2018 08:52
A fost inaugurat cel mai lung pod maritim din lume. Construit în nouă ani, acum măsoară 55 de kilometri

Autoritățile din China anunță inaugurarea celui mai mare pod maritim din lume. Liderul chinez Xi Jinping, secretar General al Partidului Comunist Chinez, a anunțat inaugurarea celui mai lung pod maritim din lume, care are o lungime totală de 55 km.

Podul va face legătura între orașele Hong Kong, Macao și Zhuhai, titrează publicația "South China Morning Post".

Publicația chineză mai menționează faptul că la ceremonia de inaugurare, care a avut loc la Zhuhai, au asistat aproximativ 700 de persoane. China a finalizat recent proiectul privind construirea unei porțiuni dintr-un pod care traversează fluviul Amur.

Timpii de călătorie vor scădea de la peste trei ore, la sub 40 de minute, iar autoritățile susțin că regiunea se va dezvolta și mai mult.

Proiectul a fost demarat acum nouă ani și urma să fie gata în anul 2016, dar au existat numeroase amânări, din cauza dificultăților tehnice de execuție.

Va fi mult mai ușor pentru cei care fac naveta între China continentală și orașele insulare, fiindcă timpii de parcurs vor fi de peste patru ori mai reduși. Orașul Hong Kong a contribuit cu o sumă uriașă la construcția acestui pod, 9 miliarde de dolari.

sursa:rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,14 m/s
Sat
19
Sun
17
Mon
13
Tue
16
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău