A fost creată o Comisie de anchetă în elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Ludmilei Kozlowska în treburile interne ale R.Moldova

  • 04 Octombrie 2018 17:20
A fost creată o Comisie de anchetă în elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Ludmilei Kozlowska în treburile interne ale R.Moldova

Parlamentul a constituit astăzi o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice.

Din componența Comisiei vor face parte deputați din cadrul majorității parlamentare și ai PSRM: Igor Vremea (PDM), Marcel Răducanu (PDM), Artur Reșetnicov (PDM), Vasile Bolea (PSRM), Adrian Lebedinschi (PSRM) și Simion Grișciuc (GPPE).

Comisia de anchetă are un termen de 30 de zile pentru elucidarea circumstanțelor presupusei imixtiuni și a prezenta raportul în plenul Parlamentului.

Proiectul a fost elaborat de deputați PDM care au cerut anterior investigarea legăturilor dintre Ludmila Kozlowska și partidele politice PAS și Platforma DA, inclusiv sub aspectul finanțării ilegale a acestora.

Președinta PAS Maia Sandu a respins acuzațiile, menționând că a participat doar la o conferință organizată de acest ONG în Parlamentul European despre încălcarea drepturilor omului de către regimul de la Chișinău. Totodată, ea susține că inițiativa PDM are drept scop deturnarea atenției publice de la subiecte importante precum furtul miliardului din bănci și inventarea unor dușmani interni și externi.

Ludmila Kozlowska este o controversată activistă civică de origine ucraineană. În august, ea a fost expulzată din Polonia și din Uniunea Europeană, fiind acuzată de complicitate cu serviciile rusești de informație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău