A fost aprobată Platforma guvernamentală de instruire la distanță

  • 24 Iunie 2020 15:43
A fost aprobată Platforma guvernamentală de instruire la distanță

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat miercuri, 24 iunie, Conceptul Sistemului informațional „Platforma guvernamentală de instruire la distanță (e-Learning)” și Regulamentul privind utilizarea și administrarea acestuia, transmite MOLDPRES.

Platforma guvernamentală de instruire la distanță (e-Learning) este un sistem informațional, parte componentă a Resurselor informaționale de stat ale Republicii Moldova. Sistemul este  destinat pentru a oferi persoanelor fizice,  persoanelor juridice de drept public și de drept privat, un mecanism de instruire a angajaților eficient, fiabil și modern prin crearea, dezvoltarea și punerea la dispoziție online a resurselor de instruire, precum și acordarea accesului angajaților la informațiile destinate dezvoltării profesionale a acestora.

Scopul creării acestei Platforme constă în punerea la dispoziție, atât pentru administrația publică centrală și locală, cât și pentru cetățeni și mediul de afaceri, în calitatea lor de potențiali utilizatori ai serviciilor de instruire, a unui sistem informațional de platformă pentru instruirea angajaților.

Obiectivele de bază stabilite pentru platformă sunt: diversificarea opțiunilor și sporirea accesului la procesul de dezvoltare profesională a angajaților administrației publice; digitizarea și automatizarea procesului de dezvoltare profesională și certificare.

Elaborarea și dezvoltarea soluției tehnice a Platformei va utiliza resurse financiare alocate în acest scop din cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale. Sustenabilitatea operațională a Platformei va fi asigurată din bugetul de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău