A fost aprobată finanțarea a 44 de afaceri inițiate din banii migranților, în cadrul Programului PARE 1+1

  • 31 Iulie 2017 11:16
A fost aprobată finanțarea a 44 de afaceri inițiate din banii migranților, în cadrul Programului PARE 1+1

44 de afaceri inițiate din banii migranților moldoveni vor fi finanțate în cadrul Programului PARE 1+1, după ce comitetul de Supraveghere al Programului a aprobat finanțarea nerambursabilă a acestora.

Proiectele investiționale vor beneficia de finanțare totală în valoare de peste 8,4 milioane de lei, iar investiția întreprinzătorilor se va ridica la peste 24 de milioane de lei. Potrivit estimărilor urmează a fi deschise 131 noi locuri de muncă, dintre care 52 pentru femei. Majoritatea afacerilor sunt din domeniul agriculturii, orientate spre cultivarea cerealelor și viței-de-vie, creșterea legumelor în spații protejate și creșterea animalelor, apicultură, dar și domenii inovative precum: crescătorie de câini de rasă, mini fermă de struți și  ferme de chinchila.

Aproximativ jumătate dintre afaceri sunt inițiate de către lucrătorii migranți, care s-au întors de peste hotare, iar cealaltă jumătate – de către rudele migranților.

Cei mai mulți solicitanți au investit remitențele provenite din Italia și Federația Rusă, dar și din Germania, Statele Unite ale Americii, Spania, Marea Britanie, etc.

În cadrul Programului PARE 1+1, la fiecare leu investit din remitențe beneficiarii mai  primesc un leu în forma de grant. Beneficiarii de granturi pot fi lucrători emigranți, cetățeni ai Republicii Moldova și beneficiari de remitențe, rude de gradul I.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău