A fost aprobat regimul juridic al cadourilor de protocol

  • 26 Februarie 2020 17:02
A fost aprobat regimul juridic al cadourilor de protocol

Cabinetul de miniștri, întrunit în ședință miercuri, 26 februarie, a luat o decizie cu privire la regimul juridic al cadourilor. Potrivit acesteia, se stabilește în calitate de valoare totală admisă a cadourilor, oferite din politețe sau cu prilejul acțiunilor de protocol, suma maximă de o mie de lei în decursul unui an calendaristic, transmite MOLDPRES.

Totodată, Guvernul a aprobat și un regulament cu privire la regimul juridic al cadourilor. 

Proiectul Hotărârii privind regimul juridic al cadourilor a fost elaborat de către Ministerul Justiției în colaborare cu Centrul Național Anticorupție și cu suportul Proiectului comun al Uniunii Europene și al Consiliului Europei „Combaterea corupției prin aplicarea legii și prevenire”. Scopul acestuia constă în consolidarea cadrului anticorupție în Republica Moldova, în concordanță cu standardele europene și internaționale.

Asigurarea respectării regimului juridic al cadourilor este una dintre acțiunile prevăzute în Planul de Acțiuni al Strategiei Naționale de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020.

În diferite țări, valoarea maximă a unui cadou oferit unei persoane publice diferă. Spre exemplu, în Muntenegru, valoarea maximă a unui cadou este 50 de euro, în România este aproximativ 200 de euro, iar în Irlanda de 650 de euro.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău