A fost aprobat proiectul de lege privind reprezentantul Guvernului în teritoriu

  • 30 Septembrie 2020 18:19
A fost aprobat proiectul de lege privind reprezentantul Guvernului în teritoriu

Cabinetul de miniștri a votat astăzi pentru aprobarea proiectului de lege cu privire la Reprezentantul Guvernului în teritoriu și Oficiul Reprezentantului Guvernului în teritoriu. Acesta va fi prezentat Parlamentului pentru examinare și adoptare, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, această lege reglementează misiunea, funcțiile, atribuțiile și drepturile Reprezentantului Guvernului în teritoriu și Oficiului Reprezentantului Guvernului în teritoriu, precum și modul de organizare și desfășurare a activității acestora.

Legea stipulează și principiile activității Reprezentantului Guvernului în teritoriu și a Oficiului. Or, activitatea acestora se întemeiază pe următoarele principii: legalitate, imparțialitate și obiectivitate; transparență și liber acces la informațiile de interes public; eficiență; responsabilitate; profesionalism; orientarea spre cetățean. „În activitatea sa, Reprezentantul Guvernului în teritoriu se conduce și de principiile prevăzute în legislația privind administrația publică locală și descentralizarea administrativă”, indică proiectul.

Activitatea Reprezentantului Guvernului în teritoriu și a Oficiului este finanțată de la bugetul de stat și din alte surse în conformitate cu Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale.

Proiectul de lege a fost elaborat în contextul realizării Planului de acțiuni al Cancelariei de Stat  pentru anul 2020.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău