A fost ales „Cel mai bun plan de afaceri” - 2020, elaborat de studenții de la nordul R.Moldova

  • 29 Iunie 2020 10:21
A fost ales „Cel mai bun plan de afaceri” - 2020, elaborat de studenții de la nordul R.Moldova

Mai mulți absolvenți ai instituțiilor de învățământ profesional tehnic din zona de nord a țării au participat la concursul ”Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2020, iar joi au fost aflați învingătorii. Concursul a fost organizat în parteneriat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), transmite MOLDPRES.

Misiunea concursului a constat în  dezvoltarea competențelor antreprenoriale și a spiritului de inițiativă ale elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic, precum și crearea, sprijinirea, consolidarea și promovarea unei culturi antreprenoriale în rândul tinerilor la nivel rural și urban, care au ca rezultat accelerarea intrării acestora pe piața muncii, precum și inițierea afacerilor proprii.

La etapa regională a concursului au fost prezentate 26 de planuri de afaceri, elaborate de absolvenții a 14 instituții de învățământ profesional tehnic, în cadrul disciplinei ”Bazele antreprenoriatului”.

Membrii comisiei de evaluare care au analizat planurile de afaceri și prezentările participanților au fost agenți economici, experți financiari, reprezentanți ai autorităților publice centrale și ai ”Asociației Femeilor de Afaceri din Bălți”.

Astfel, câștigătorii etapei regionale a concursului sunt: Locul I - Pînzari Maria-Iulia de la Colegiul Agroindustrial din Râșcani cu ideea de afaceri ”Brutărie - Zdorovyi Hleb”, profesor Rabadji Svetlana; Lisnic Ionela de la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul cu ideea de afaceri ”Producerea brânzeturilor cu adaosuri”, profesor Guțuleac Violeta.

Pe locul II s-a plasat  Țîcu Nicoleta de la Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, cu ideea de afaceri „Producerea condimentelor naturale - Condi-eco”, profesor Guțuleac Violeta; Pleșca Cristian de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca cu ideea de afaceri ”Producerea corsetelor ortopedice - Ortoped-plus”, profesor Bugai Victoria; Rîmiș Anna de la Colegiul de Industrie Ușoară din Bălți cu ideea de afaceri ”Acordarea serviciilor de instruire on-line”, profesor Guțan Natalia.

Locul III a revenit  următorilor participanți: Iasan Adella de la Școala Profesională din Briceni cu ideea de afaceri ”Atelier de croitorie”, profesor Lavric Ana; Bejenaru Diana de la Școala Profesională nr. 3 din Bălți, cu ideea de afaceri ”Beauty TAXI Nr.1 - afacere în domeniul esteticii și al frumosului”, profesor Corcodel Ina; Bureaga Mariana de la Școala Profesională din Florești, cu ideea de afaceri ”Confecționarea cărților din fetru””, profesor Covali Maria.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
6
Arhivă Radio Chișinău