A doua zi a Festivalului Astra Film Chișinău invită publicul la o serie de pelicule nonficțiune. Programul zilei

  • 12 Noiembrie 2022 16:05
A doua zi a Festivalului Astra Film Chișinău invită publicul la o serie de pelicule nonficțiune. Programul zilei

Un festival românesc cu istorie în filmul documentar invită publicul de la Chișinău la cele mai bune proiecții premiate în cadrul Festifalului Astra Film Chișinău.

Astăzi, publicul este invitat la o serie de filme nonficțiune, la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

La ora 17:00 „Oi zburătoare”, de Alexandra Gulea (Germania, România - 2022).

La ora18:00 Vulturii din Țaga, de Adina Popescu și Iulian Manuel Ghervas (România, Slovacia – 2022).

La 19:30 „Pocalul. Despre fii și fiice”, de Cătălina Tesăr și Dana Bunescu (România, 2022) - Muzeul Național de Artă al Moldovei

Duminică, 13 noiembrie, pentru juniori, la ora 12:00 „iHuman”, de Tonje Hessen Schei (Norvegia, 2019) - Urmat de Atelier de Film Literacy, cu Lidia Ilie - Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu. La ora 17:00, Muzeul Național de Artă al Moldovei, „Oamenii drumului: Terra Banatica”, de Mircea Gherase (România, 2021). Tot la MNAM, la 18:30 Valuri pe uscat, de Raluca David (România, 2021) - Urmat de o sesiune întrebări  cu regizoarea Raluca David .

Regizoarea Raluca David vine la Astra Film Chișinău, pentru întâlnirea cu publicul din Moldova. Documentarul „Valuri pe uscat” a fost premiat cu Mențiune specială în cadrul Secțiunii România, la cea de-a 29-a ediție Astra Film Festival.

Potrivit organizatorului filmul este despre viața lui Lucian, care se împarte între Ecuador, Portugalia și vizitele în țara natală - Republica Moldova, între problemele sale și ale celor cu care interacționează, între telefoane, drumuri, familie, oraș și valuri. El visează să își reprezinte țara la Jocurile Olimpice. Asta presupune să facă tot ce poate și ce trebuie, de la abordarea federației, cu insistență, la lecții de surf. Ilustrând nu doar visul acestuia, dar și problemele birocratice la un loc cu toate piedicile celor aflați la un început de drum, documentarul prezintă pendularea surferului între valurile din apă și cele de pe uscat. Cu peisaje exotice intercalate cu cele pitorești și citadine și cu o coloană sonoră remarcabilă, amărăciunea situațiilor la care sunt expuși este totuși formulată de bunelu’ – „Tu nu știi ce-i aici, în Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău