A doua ieșire în afara Stației Spațiale Internaționale a astronauților Thomas Pesquet și Shane Kimbrough

  • 20 Iunie 2021 18:29
A doua ieșire în afara Stației Spațiale Internaționale a astronauților Thomas Pesquet și Shane Kimbrough

Astronautul francez Thomas Pesquet a efectuat, duminică, o nouă ieșire în spațiu, alături de colegul său american Shane Kimbrough, pentru a finaliza instalarea unor panouri solare destinate creșterii capacității de producție a energiei la bordul Stației Spațiale internaționale (ISS), informează AFP duminică, citat de AGERPRES.

Aceasta a fost a patra ieșire în spațiu a astronautului Thomas Pesquet și a doua în cadrul misiunii sale actuale.

La ora 11:42 GMT, cei doi astronauți au activat bateriile interne ale costumelor spațiale, apoi au deschis trapa camerei de decompresie a ISS.

Thomas Pesquet a pășit primul în spațiu, urmat de colegul său.

"Ieșire extravehiculară, episodul 2. Încă o zi lungă, dar incredibilă, cu Shane Kimbrough", a scris francezul pe Twitter cu câteva ore înainte.

Misiunea constă în instalarea a șase panouri solare de nouă generație, numite iROSA, pe ISS.

Miercuri, cei doi "mecanici" au început să instaleze primul panou. Misiunea a fost, însă, marcată de mai multe eșecuri, în special din cauza îngrijorărilor legate de costumul spațial purtat de Shane Kimbrough.

'Vom reveni în vidul spațial pentru a finaliza lucrările din prima ieșire (instalarea primului panou solar) și pentru a-l instala pe cel de-al doilea", a detaliat Thomas Pesquet pe rețeaua socială.

Este pentru a patra oară când cei doi astronauți plutesc împreună în condiții de gravitație zero, după ce au efectuat deja două ieșiri în spațiu în 2017 și una miercuri, conectați la ISS, la 400 de kilometri deasupra Pământului.

Aceasta a fost ieșirea în spațiu cu numărul 240 din istoria ISS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău