A doua cea mai mare economie a Europei a intrat în recesiune. Pandemia de coronavirus a prabusit cifrele

  • 08 Aprilie 2020 12:11
A doua cea mai mare economie a Europei a intrat în recesiune. Pandemia de coronavirus a prabusit cifrele

Economia franceză se pregătește pentru impactul crizei provocate de coronavirus, iar estimările Băncii Centrale a Franței arată o recesiune. Cifrele furnizate de Banca Centrală vin după ce minsitrul francez al finanțelor, Burno Le Maire, a afirmat că este cea mai gravă prăbușire de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, transmite mediafax.

 
"Cea mai proastă cifră de creștere pe care a cunoscut-o Franța după 1945 a fost în anul 2009, după marea criză financiară din 2008, când economia a înregistrat o contrație de 2.2%. Probabil vom avea o contracție mai amplă acum. Aceasta arată amploarea magnitudinii șocului cu care ne confruntăm", a spus Le Maire.
 
În Franța, activitatea economică a scăzut cu 32% în rândul unei mari părți a mediului de business, iar cifrele estimative arată că la fiecare două săptămâni de carantină activitatea se mai reduce cu 1.5%.
 
Franța a intrat  în stare de carantină pe 17 martie și speră să poată ieși pe 17 aprilie, deși cifrele bolnavilor de COVID-19 și ale celor decedați nu arată deloc bine. Franța a avut zile și cu peste 1.000 de morți.
 
Guvernele europene așteaptă și următoarea ședință a Eurogrupului pe seama planului european de salvare economică. Prima dintre acestea a eșuat în ajungerea la un consens.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău