ANI a fost sesizată în martie 2021 despre faptul că subiectul ar fi declarat pentru anii 2017 și 2018 că a obținut un venit total de doar 800 de lei din indemnizația de consilier local. În baza acestei informații, care a fost confirmate după verificarea declarațiilor de avere și interese depuse, inspectorul de integritate a pornit un control al averii.
Astfel, în baza materialelor probatorii acumulate pe numele subiectului și a soției acestuia, s-a constatat prezența diferență substanțiale între averea deținută și veniturile realizate în mărime de peste 139 de mii lei. Suma a fost dedusă pentru anul 2017, când consilierul a procurat două automobile, de model Skoda Superb și Mercedes 207 D, în sumă de 50 de mii de lei și respectiv 20 de mii de lei, din taxa de văimuire a unuia dintre automobile, dar și din achitarea serviciilor comunale și de asigurare.
Fiindu-i solicitat punctul de vedere cu privire la suma declarată și ceea ce deținea în realitate, subiectul a invocat că, ”fiind la început de cale în aceasta funcție nu avea cunoștințe despre cum trebuie completat acest document, iar dacă a omis să declare veniturile, nu a fost din rea-credință”. Inspectorul de Integritate a contrazis aceste argumente prin faptul că fiecare funcționar când accede într-o funcție publică trebuie să se conformeze legii, iar necunoașterea acesteia nu absolvă de răspundere juridică.
Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, subiectul este obligat să rectifice declarațiile de avere neconforme, urmând să fie decăzut din dreptul de a deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de consilier, pentru o perioadă de 3 ani.