A crescut numărul pacienților cu COVID-19 în stare extrem de gravă, Aureliu Ciocoi

  • 17 Aprilie 2021 09:12
A crescut numărul pacienților cu COVID-19 în stare extrem de gravă, Aureliu Ciocoi

Chiar dacă în ultimele zile a scăzut numărul cazurilor noi de COVID-19, rămâne a fi încă mare numărul pacienților în stare extrem de gravă, a anunțat ieri seara, 16 aprilie, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul unui briefing de presă, organizat după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, transmite IPN.

Ciocoi a precizat că ieri, 16 aprilie, au fost înregistrate doar 689 de cazuri noi de COVID-19. Totodată, sub supraveghere medicală se află circa 17 mii de pacienți diagnosticați pozitiv la SARS-CoV-2, 5522 fiind izolați la domiciliu, iar 3024 de pacienți sunt spitalizați. În formă extrem de gravă se află 282 de persoane cu COVID-19, 57 de pacienți sunt intubați, numărul persoanelor intubate fiind în creștere, în comparație cu situația de acum o săptămână. Tot ieri, au pierdut lupta cu noul coronavirus 28 de pacienți.

Potrivit premierului interimar, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de achiziționare a unui lot de 100 de mii doze de vaccin ”CoronaVac”, produs în China. În același timp, Republica Moldova va primi 20 la sută din necesarul imunizării naționale sub formă de donație din partea Platformei „COVAX”, iar 30 la sută din necesarul de vaccinuri la nivel național vor fi procurate de pe aceeași platformă de Republica Moldova la preț convenabil, de producător. Prin urmare, s-a decis ca de pe Platforma ”COVAX” Republica Moldova urmează să achiziționeze peste 2 mln doze de vaccin disponibil, a specificat prim-ministrul interimar.

Aureliu Ciocoi a atenționat că Republica Moldova a demarat discuții cu producătorul vaccinului „Moderna”, pentru posibilitatea procurării a 1,5 mln doze de acest ser. Totodată, Republica Moldova a solicitat Fondului de Investiții Directe din Rusia, care are dreptul de proprietate asupra vaccinului „Sputnik V”, să informeze care ar fi condițiile pentru o eventuală achiziție a 700 de mii de doze de vaccin rusesc „Sputnik V”.

Până la sfârșitul lunii curente, Republica Moldova va primi o donație de vaccin din partea Guvernului Chinei, iar alte 100 de mii de doze de ser chinezesc „CoronaVac” vor fi cumpărate de Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău