A crescut numărul cazurilor noi suspecte la infecția cu COVID-19 în R.Moldova. Vacanța elevilor ar putea fi prelungită

  • 13 Martie 2020 09:51
A crescut numărul cazurilor noi suspecte la infecția cu COVID-19 în R.Moldova. Vacanța elevilor ar putea fi prelungită

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecție Sociale anunță 39 de cazuri noi suspecte la infecția cu COVID-19. În zece cazuri sunt vizați copiii.

De la toate persoanele au fost prelevate probe, iar rezultatele vor fi prezentate pe parcursul zilei de astăzi.  Autoritățile susțin că starea de sănătate a celor șase bolnavi infectați cu COVID-19 este satisfăcătoare.
Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu nu exclude că numărul celor suspecți de infectare cu coronavirus de tip nou va crește din cauza fluxului mare de persoane care au revenit de peste hotare, în special, din Italia. Viorica Dumbrăveanu a dat asigurări, însă, că sistemul medical este pregătit să facă față situație.
„Noi trebuie să fim conștienți că dacă avem persoane infectate și care intră în contact cu alte persoane și din țară unde cu cazuri de import, să devenim țară care are, deja, răspândire locală. Trebuie să prevenim această răspândire locală”, a subliniat Dumbrăveanu. 

Ea a menționat că vacanța elevilor ar putea fi prelungită cu, încă, două luni, în funcția de situația epidemiologică din Republica Moldova.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău