A cincea ședință a Curții Constituționale în cadrul căreia a fost pusă în discuție sesizarea cu privire la legalitatea Partidului Șor, a avut loc astăzi, 16 mai

  • 16 Mai 17:50
A cincea ședință a Curții Constituționale în cadrul căreia a fost pusă în discuție sesizarea cu privire la legalitatea Partidului Șor, a avut loc astăzi, 16 mai

Astăzi, 16 mai, a avut loc a cincea ședință a Curții Constituționale în cadrul căreia a fost pusă în discuție sesizarea cu privire la legalitatea Partidului Șor, scrie Radio Chișinău.

Reprezentanții Guvernului au adresat mai multe întrebări avocaților partidului, care însă au refuzat să răspundă la toate, susținând că sunt irelevante. Totodată, ei au solicitat ca liderul partidului, fugarul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare, să fie audiat online în cadrul ședinței.

Și de data aceasta în fața Curții au scandat mai mulți simpatizanți ai Partidului Șor.

Amintim că toamna trecută Executivul a cerut Curții să se expună asupra legalității Partidului  Șor. Solicitarea a fost formulată în contextul în care acest partid era acuzat că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența R. Moldova, fiind finanțat din exterior  și sprijinit de către serviciile secrete rusești.

Liderul formațiunii Șor, Ilan Șor, a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite, pentru acțiuni de subminare a statului de drept în beneficiul Federației Ruse și de destabilizare a situației politice din R. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău