900 de pompieri se luptă cu flăcările într-un parc național din Republica Cehă

  • 01 August 2022 15:41
900 de pompieri se luptă cu flăcările într-un parc național din Republica Cehă

Numărul pompierilor care se luptă cu incendiu izbucnit în Parcul Național "Elveția boemă" din Republica Cehă a crescut de la 150 la 900, potrivit serviciilor de urgență, informează DPA, scrie Agerpres.

''Obiectivul nostru este de a reduce suprafața afectată pe cât de mult posibil'', a declarat un purtător de cuvânt pentru televiziunea publică CT referindu-se la incendiul care în prezent afectează circa 1.000 de hectare de teren.

Parcul Național "Elveția boemă" este situat în apropierea graniței cu Germania, iar incendiul s-a răspândit și dincolo de graniță.

Focarul nu a fost încă adus sub control la o săptămână după ce a izbucnit. Suprafețele problematice includ o zonă denumită Deep Valley și stâncile de deasupra orașului de graniță Hrensko, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

În partea cehă, circa 250 de vehicule de pompieri, precum și șase elicoptere alături de cinci aeronave pentru stingerea flăcărilor sunt pregătite pentru intervenție.

Veștile sunt bune pentru cei aproape 100 de rezidenți ai municipalității Vysoka Lipa nevoiți să-și părăsească locuințele pentru a se pune la adăpost din calea flăcărilor care se apropiau. Aceștia s-au putut reîntoarce în casele și apartamentele lor.

În Hrensko, există temeri potrivit cărora sezonul turistic de vară ar putea fi ratat. Circa 400.000 de persoane participă în fiecare an la excursii în Kamnitz prin Edmundsklamm, un defileu stâncos.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău