8.000 de islandezi au votat o petiție pentru boicotarea viitoarei ediții a Eurovision din Israel

  • 16 Mai 2018 13:39
8.000 de islandezi au votat o petiție pentru boicotarea viitoarei ediții a Eurovision din Israel

O petiție care face apel la televiziunea publică islandeză RUV să boicoteze concursul Eurovision 2019 din Israel a adunat 8.000 de semnături până marți seară, după moartea a zeci de palestinieni în Fâșia Gaza în timpul protestelor împotriva mutării ambasadei SUA la Ierusalim, scrie Agerpres.

Petiția a fost postată online pe site-ul change.org de către un cetățean islandez, care speră să adune 30.000 de nume într-o săptămână.

„Totul este luat în calcul” în acest stadiu, a comentat un responsabil al RUV, Skarphedinn Gudmundsson.

Pall Oskar Hjalmtysson, un fost candidat islandez, s-a asociat acestei inițiative pe pagina sa de Facebook, unde a denunțat „națiunile care încalcă dreptul internațional și drepturile omului”.

Finala Eurovision 2019 va avea loc în Israel, după ce candidata acestei țări, Netta Barzilai, a câștigat concursul din acest an de la Lisabona cu cântecul "Toy", inspirat de campania #MeToo.

Victoria ei a fost însă rapid eclipsată de violențele care au izbucnit în Fâșia Gaza după inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim luni. Aproape 60 de palestinieni, printre care și copii, au fost uciși de tiruri ale soldaților israelieni în apropierea frontierei cu Israelul, potrivit ultimului bilanț al autorităților din Gaza.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău