80 de lucrări de gravură contemporană au fost expuse la Muzeul Național de Arte, în cadrul Bienalei Iași – Chișinău

  • 25 Octombrie 2019 19:30
80 de lucrări de gravură contemporană au fost expuse la Muzeul Național de Arte, în cadrul Bienalei Iași – Chișinău

80 de lucrări ale expoziției Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană N-E, ediția a III-a, Iași – Chișinău, 2019, au fost expuse la Muzeul Național de Arte a Moldovei. Expoziția este deschisă publicului larg începând de astăzi, până pe 13 noiembrie, transmite IPN.

Potrivit organizatorilor, expoziția prezintă tendințele actuale și preocupările artiștilor graficieni de pe patru continente și oferă posibilitatea descoperirii diferitelor tehnici și curente artistice specifice acestei ramuri a artelor vizuale.

Directorul Muzeului de Artă, Tudor Zbârnea, a menționat că evenimentul este o frumoasă colaborare cu colegii de la Iași. El consideră că este o expoziție importantă pentru mediul artistic, importantă la Iași, România, dar la fel de importantă și în Republica Moldova pentru că gravura este tehnica care cu anii, spre regret, o găsim tot mai rar. La expoziția-concurs participă artiști din peste 30 de țări.

Rectorul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Atena Elena Simionescu, este de părere că în respectiva expoziție poți să simți evoluția gravurii din punct de vedere al conceptelor. Potrivit rectorului în această artă au loc schimbări, se schimbă materialele, dar și oamenii. Aceeași artă reflectă ceea ce simte societatea, dar și universul artiștilor.

Lăcrămioara Stratulat, directorul Muzeului de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, a declarat că această ediție este cea mai reușită din cele trei bienale organizate până acum.

În cadrul Concursului au fost recepționate 195 de lucrări. Dintre acestea 148 au fost selectate pentru a fi incluse în expoziția de la Iași. În total la concurs care s-au înscris 130 de artiști din 34 de țări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău