74 de proiecte au fost depuse în cadrul Programului „DAR 1+3”

  • 03 Mai 2023 10:47
74 de proiecte au fost depuse în cadrul Programului „DAR 1+3”

Comitetul de evaluare și supraveghere a proiectelor în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” s-a întrunit în ședință de lucru pentru a evalua dosarele depuse în acest an, de către autoritățile publice locale de nivelul I, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În total au fost depuse 74 de proiecte de dezvoltare locală. După prima etapă de evaluare a dosarelor, comisia a selectat 68 de proiecte eligibile pentru finanțare. Astfel, pentru amenajarea zonelor de odihnă și a terenurilor de sport au fost considerate eligibile 18 proiecte, pentru eficiență energetică - 17 proiecte, la reparația drumurilor și a căilor pietonale - 16 proiecte, renovarea și reabilitarea clădirilor publice, dotarea acestora cu echipament necesar - 6 proiecte; construcția, extinderea, reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă - 3 proiecte, dezvoltarea turismului local (trasee turistice, intrări în localități) -  3 proiecte; protecția mediului - 2  proiecte, iar 3 proiecte - pentru dezvoltarea și valorificarea patrimoniului cultural al localității.

La etapa finală, 41 de proiecte din cele 68 considerate eligibile vor fi selectate și vor primi finanțare nerambursabilă pentru implementare. Rezultate cu privire la proiectele câștigătoare vor fi publicate pe paginile web a Cancelariei de Stat și a Biroului relații cu diaspora.

Programul Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” are drept obiectiv mobilizarea potențialul uman și financiar al diasporei pentru dezvoltarea socio-economică a localităților din Republica Moldova. Conform Legii bugetului de stat sunt prevăzute 10 milioane de lei pentru finanțarea nerambursabilă destinată implementării proiectelor din cadrul acestui Program.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău