70 de mii de familii vor beneficia de ajutor social

  • 18 Februarie 2014 14:53
70 de mii de familii vor beneficia de ajutor social

Aproape 70 de mii de familii vor putea beneficia anul acesta de ajutor social, în valoare medie de 600 de lei pe lună, iar alte peste 200 de mii de gospodării vor primi ajutor pentru perioada rece a anului, în valoare de 250 de lei lunar.

Ministrul Muncii și protecției Sociale, Valentina Buliga, a anunțat marți, 18 februarie, că pentru Programul de ajutor social, anul acesta au fost alocate aproximativ 500 de milioane de lei, iar pentru ajutor în timpul sezonului rece – alte peste 250 de milioane de lei.

Deși numărul familiilor beneficiare de ajutoare va fi mai mare anul acesta, autoritățile sunt îngrijorate de eficacitatea plăților sociale. În acest scop, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat o campanie de informare referitoare la modalitatea de obținere și rolul ajutorului social în combaterea sărăciei. 

Este o inițiativă bună, dar un pic întârziată, a menționat expertul IDIS ”Viitorul”, Ghenadie Mocanu, cu referire la desfășurarea campaniei de informare. Totodată, mecanismul de acordare a ajutorului social ar putea fi îmbunătățit, consideră Ghenadie Mocanu.

Pentru 2014, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a planificat constituirea Consiliului consultativ național, o platformă de discuții în cadrul căreia va fi elaborat un plan de acțiuni pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale.

De asemenea, vor fi antrenați în dezbateri la acest subiect reprezentanții autorităților locale, ai organizațiilor non-guvernamentale, precum și beneficiarii plăților sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău