69 de persoane din Ucraina, acuzate de trecerea ilegală a frontierei, în cazul lui Mihail Saakașvili

  • 14 Septembrie 2017 13:49
69 de persoane din Ucraina, acuzate de trecerea ilegală a frontierei, în cazul lui Mihail Saakașvili

Serviciul Frontierei de Stat de la Kiev informează că 69 de persoane sunt acuzate de trecerea ilegală a frontierei, în noaptea de 10 septembrie, când fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a reușit să intre în Ucraina, din Polonia, după ce un grup de susținători ai acestuia au forțat un cordon de militari și l-au tras pe Saakașvili pe teritoriul ucrainean.

"Acestea sunt persoanele identificate" - precizează instituția. Autoritățile ucrainene l-au informat oficial, marți, pe fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, că este acuzat de trecerea ilegală a frontierei.

Documentul în acest sens i-a fost înmânat la Lviv, unde Saakașvili s-a întâlnit cu oficiali ai poliției și grănicerilor. Fostul lider al Georgiei, devenit apatrid după ce președintele Petro Poroșenko i-a retras cetățenia ucraineană, a intrat în Ucraina duminică, după ce susținătorii săi au forțat un cordon de militari și l-au tras pe teritoriul ucrainean, în contextul în care autoritățile de la Kiev îi interziseseră accesul în țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău