65 de persoane, printre care și minori, au fost conduse la poliție în urma protestelor organizate de partidul Șor

  • 07 Noiembrie 2022 09:23
65 de persoane, printre care și minori, au fost conduse la poliție în urma protestelor organizate de partidul Șor

În cadrul protestelor de duminică, organizate de Partidul politic Șor, 65 de persoane cu comportament dubios au fost conduse la sediile poliției pentru identificare și documentare. Printre acestea se numără și patru minori. În timp ce organizatorii acuză autoritățile de intimidarea opoziției, Inspectoratul General al Poliției precizează că, încă de la începutul manifestației s-a atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță. De asemenea, au fost înregistrate acțiuni pentru destabilizare, fiind iarăși forțat cordonul poliției, iar protestatarii aplicând forța fizică asupra oamenilor legii, transmite IPN.

„Cerințele legale ale organelor de forță au fost ignorate, fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios, cu antecedente penale și cu obiecte periculoase la ele. Oamenii legii au documentat mai multe încălcări admise de participanții la întrunire”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

Oamenii legii spun că asupra mai multor bărbați din centrul capitalei, veniți la întrunire, au fost depistate obiecte interzise, periculoase pentru viață, inclusiv răngi metalice. Într-un alt caz, doi bărbați în stare avansată de ebrietate aveau la ei gențile pline cu recipiente cu alcool.

Cât ține de cei patru minori, aceștia nu erau însoți de vreun adult. Ei au fost duși la sediul poliției, pentru a le fi stabilită identitatea și pentru a stabili dacă părinții lor cunoșteau despre locul aflării.

Partidul Șor anunță că la protestul antiguvernamental de duminică au participat 50 de mii de persoane. Poliția operează cu cifra de 1700 de persoane.

Potrivit organizatorilor, mulțimea s-a îndreptat spre Piața Marii Adunări Naționale, însă poliția a format un cordon din câteva rânduri la intersecția dintre bulevardul Ștefan cel Mare cu strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni. Participanții la miting au aprobat „o rezoluție, prin care condamnă politicile distructive ale regimului și acuză autoritățile de instaurarea dictaturii”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău