600 de salvatori și pompieri vor supraveghea securitatea antiincendiară de Paștile Blajinilor

  • 14 Aprilie 2018 10:28
600 de salvatori și pompieri vor supraveghea securitatea antiincendiară de Paștile Blajinilor

600 de salvatori și pompieri, cu 200 unități de tehnică, vor fi mobilizați în perioada 15 – 16 aprilie, de Paștile Blajinilor, pentru asigurarea securității antiincendiare și prevenirea situațiilor de risc, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului de Interne.

Angajații IGSU vor monitoriza starea antiincendiară de Blajini și vor acționa la lichidarea situațiilor excepționale, precizează sursa citată.

În prejma cimitirului Sfântul Lazăr din municipiul Chișinău, pe parcursul perioadei indicate o autospecială de intervențieva fi gata să intervină în caz de incendii.

Mai mult, grupe mobile formate din angajații Inspectoratului vor fi prezente în prejma cimitirolor din țară pentru a preveni situațiile de risc.

În contextul prevenirii incendiilor, pompierii îndemnă oamenii să evite aprinderea vegetației uscate, care poate provoca focare de proporții. Tot pentru a exclude situațiile excepționale, salvatorii recomandă persoanelor să mânuiască cu grijă lumânările și candelele aprinse. Mai mult, nu este indicată lăsarea acestora fără supraveghere.

În caz de situații de risc, oamneii pot apela pentru ajutor la numărul unic de urgență 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău