60 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea calității educației. 15 școli și 15 grădinițe vor fi reabilitate capital

  • 26 Aprilie 2023 14:42
60 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea calității educației. 15 școli și 15 grădinițe vor fi reabilitate capital

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor privind implementarea Proiectului „Îmbunătățirea calității educației” în Republica Moldova. Proiectul va fi implementat de Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijin financiar de la Banca Mondială, și va avea ca obiectiv general îmbunătățirea calității educației și asigurarea accesului la studii pentru toți copiii, în special pentru cei din grupurile dezavantajate. Termenul de implementare a proiectului este de șase ani, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Documentul aprobat astăzi de Guvern prevede semnarea a trei acorduri sub formă de grant și un acord de împrumut, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 60 de milioane de dolari, dintre care 40 de milioane vor fi sub formă de împrumut. Alte circa 20 de milioane vor fi acordate sub formă de granturi nerambursabile. Astfel, un grant de 5 milioane de dolari va fi acordat de Parteneriatul Global pentru Educație, alte 5 milioane de dolari vor fi acordate de Parteneriatul pentru Educație Timpurie, iar 10 milioane dolari - de la  Fondul Concesional Global.

Noul proiect în domeniul educației prevede, între altele, implementarea, la nivel național, a standardelor profesionale pentru profesori și directori ai instituțiilor de învățământ. Totodată, va fi asigurată formarea continuă pentru cadrele didactice și manageriale beneficiare ale proiectului, vor fi modernizate condițiile de instruire din 200 de școli. Alte 15 școli și 15 grădinițe vor fi reabilitate capital, în același timp urmând să fie construite trei licee noi în orașe poli de creștere. Proiectul va mai asigura materiale moderne de predare și de învățare și de joacă pentru instituțiile de educație timpurie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău