54% dintre moldoveni optează pentru Uniunea Vamală

  • 11 August 2014 14:15
54% dintre moldoveni optează pentru Uniunea Vamală

Uniunea Europeană se asociază în general cu acțiuni pozitive în rândul cetățenilor moldoveni chiar dacă potrivit opțiunilor de răspuns mai multe puncte procentuale ar acumula Uniunea Vamală.

Acestea sunt concluziile unui sondaj de opinie realizat de Institutul de Politici Publice în luna mai potrivit căruia pentru aderarea la Uniunea Europeană ar vota 41 la sută dintre cetățeni, iar împotrivă s-ar pronunța 36 la sută. Totodată, pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală  ar milita 54 la sută dintre respondenți, iar împotrivă – 25 la sută.

Pe de altă parte, datele sondajului indică percepții mai bune față de Uniunea Europeană, decât față de Uniunea Vamală. Astfel, respondenții consideră că nivelul sărăciei este mai mic în UE, pensiile sunt mai mari, drumurile mai bune, justiția este mai corectă, iar corupția este mai mică.

Cu toate acestea, majoritatea cetățenilor alege Uniunea Vamală, pentru că se lasă manipulată și nu este suficient de informată, a subliniat directorul de programe al IPP, Oazu Nantoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău