500 de militari ruși desfășoară un exercițiu tactic în Transnistria

  • 13 Mai 2016 10:34
500 de militari ruși desfășoară un exercițiu tactic în Transnistria

500 de militari ruși și 100 de unități de tehnică militară din dotarea Grupului Operațional de Trupe Ruse, dislocat în Transnistria, desfășoară un exercițiu tactic în regiunea controlată de autoritățile separatiste de la Tiraspol.

Exercițiul are scopul de a testa capacitatea de blocare și lichidare a unei grupări convenționale, care ar încerca să destabilizeze situația și să captureze obiective strategice din regiune, transmite RIA „Novosti”.

Nu este vorba despre un atac asupra unui inamic convențional, ci despre exersarea unor metode de acțiune în cazul escaladării situației în Zona de Securitate, susține comandantul contingentului de trupe ruse din Transnistria, Dmitri Zelenkov, citat de agenția rusă.

Exercițiul se va încheia la sfârșitul lunii mai, cu o etapă de trageri pe timp de noapte, precizează sursa citată.

Conform datelor vehiculate de Ministerul Apărării al Federației Ruse, contingentul de trupe ruse dislocat în Transnistria ar fi format în prezent din aproximativ 1300 de militari. 350 dintre aceștia execută „sarcini de menținere a păcii”, în cadrul Forțelor de pace comune amplasate de-a lungul Nistrului, iar restul păzesc depozitele de muniții din apropierea localității Cobasna.

Militarii aflați sub comandamentul Federației Ruse au participat la parada militară organizată la Tiraspol pe 9 mai, fapt care a provocat protestul autorităților de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău