46 de migranți s-au înnecat în Golful Aden

  • 07 Iunie 2018 09:26
46 de migranți s-au înnecat în Golful Aden

Agenția ONU pentru Migrații a anunțat că 46 de migranți, probabil etiopieni, s-au înecat, iar 16 sunt dați dispăruți, după ce nava pe care se aflau s-a răsturnat miercuri în apropierea Yemenului după ce a traversat Golful Aden, transmite AFP.

Personalul Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM) a intervenit în sprijinul supraviețuitorilor, ajunși pe o plajă din Yemen, și a semnalat că 46 de migranți s-au înecat, din care 37 de bărbați și 9 femei, a indicat OIM într-un comunicat, precizând că alte 16 persoane sunt date dispărute.

Nava s-a răsturnat din cauza valurilor înalte, miercuri în zori, în timp ce ce se apropia de destinație.

Cel puțin 100 de migranți - 83 de bărbați și 17 femei - au fost "îngrămădiți" pe respectivul vas al unui contrabandist, înainte de a părăsi portul Bossaso, din Somalia, pe 5 iunie, a precizat OIM. Agenția relevă că, potrivit informațiilor sale, migranții erau toți etiopieni.

"Supraviețuitorii au spus că pasagerii de pe navă care nu aveau veste de salvare au început să intre în panică odată cu valurile înalte", a explicat OIM.

Un purtător de cuvânt al OIM din Geneva a declarat pentru AFP că îngrămădirea migranților pe o navă, fără veste de salvare, este "criminală". 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău