450 de invenții din domeniul agricol, industrial, industrii creative, vor fi prezentate publicului din R. Moldova

  • 20 Noiembrie 2023 14:39
450 de invenții din domeniul agricol, industrial, industrii creative, vor fi prezentate publicului din R. Moldova

Aproximativ 450 de invenții, elaborate de creatori din 12 țări, în domeniul agricol, industrial, industrii creative, vor fi prezentate în cadrul celei de-a VII-a ediții a Expoziției Internaționale Specializată INFOINVENT, care va avea loc în perioada 22-24 noiembrie, pe platforma online infoinvent.md, informează Radio Chișinău.

Obiectivul expoziției INFOINVENT este de a familiariza publicul cu realizările tehno-științifice de ultima oră din Rep. Moldova și de peste hotare. Evenimentul are drept scop atragerea de investiții în activitatea de inovare și transfer tehnologic, totodată  implementarea inovațiilor realizate de cercetători în activitatea economică a Rep. Moldova, a spus menționat Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Eugen Rusu.

„În acest an, suntem mândri să aducem în atenția publicului nu mai puțin de 450 de invenții, proiecte inovaționale și produse creative, autorii cărora provin din Rep. Moldova, România, China, Polonia, Franța, Malaysia, Taiwan, Cambodgia, Bulgaria, Bielorusia, Elveția, Belgia. Această expoziție virtuală reprezintă un loc de întâlnire pentru minți creative în întreaga lume care, ne oferă o privire asupra viitorului, inovației și creativității”, a declarat Eugen Rusu.

Indicele global al inovației din acest an arată că Rep. Moldova se situează pe locul 60 din 132 de țări și ocupă locul 34 din cele 39 de țări europene pentru respectarea dreptului proprietății intelectuale, fapt ce demonstrează direcția de dezvoltare a Rep. Moldova, a subliniat directorul Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, Andrei Chinciuc.

„Rep. Moldova produce mai multe rezultate de inovare în raport cu numărul său de investiții. Numărul rezultatelor este mult peste investiții. În același timp, investițiile încă lasă de dorit în domeniul cercetării și inovării”, a declarat Andrei Chinciuc.

Cele mai inovative proiecte din sectorul agricol, design industrial, industrii creative, proiecte de cercetare, monografii cu drept de proprietate intelectuală vor fi premiate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău