44 de antreprenori vor fi susținuți de stat și UE pentru inițierea sau dezvoltarea afacerilor

  • 11 August 2023 10:41
44 de antreprenori vor fi susținuți de stat și UE pentru inițierea sau dezvoltarea afacerilor

Un număr de 44 de noi companii vor primi finanțare nerambursabilă din partea statului și a Uniunii Europene pentru a investi în dezvoltarea, modernizarea, digitalizarea sau ecologizarea afacerilor. Suma totală a finanțării constituie circa 19 milioane de lei (950 mii de euro), transmite Moldpres.

Antreprenorii vor accesa granturi de la 200 mii de lei până la două milioane de lei prin intermediul Programelor de stat – Start pentru Tineri, Programul de atragere a remitențelor în economie PARE 1+2, Transformare digitală, Ecologizarea întreprinderilor și Retehnologizare și eficiență energetică.

Din numărul total de noi beneficiari, 17 activează în mediul rural, iar 27 își desfășoară activitatea în mediul urban. Dintre aceștia, 15 afaceri sunt gestionate de tineri și 15 de femei.

Investițiile care urmează a fi făcute vor fi direcționate pentru achiziționarea echipamentelor și utilajelor, instalațiilor de valorificare a surselor de energie alternativă, înlocuirea echipamentelor curente cu altele mai performante, stațiilor de epurare a apelor uzate, instalarea sistemului de filtrare a aerului, sistemelor de reciclare a apei.

Directorul ODA, Dumitru Pîntea, a informat antreprenorii despre cele mai noi inițiative guvernamentale privind susținerea accesului la finanțare, îndemnându-i să aplice și la alte instrumente de suport antreprenorial pentru a dezvolta afaceri sustenabile.

Depunerea proiectelor investiționale pentru accesarea de suport nerambursabil se desfășoară în regim continuu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău