428 de medici și farmaciști rezidenți au fost înmatriculați în anul I de studii la USMF „Nicolae Testemițanu”

  • 05 Decembrie 2023 11:14
428 de medici și farmaciști rezidenți au fost înmatriculați în anul I de studii la USMF „Nicolae Testemițanu”

În total, 428 de medici și farmaciști rezidenți au fost înmatriculați în anul I de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”, în anul universitar 2023-2024, informează MOLDPRES.

Medicii și farmaciștii rezidenți care au promovat concursul de admitere la studii postuniversitare de rezidențiat au fost convocați la tradiționala adunare generală pentru a li se elibera extrasul din Ordinul cu privire la înmatriculare.

Decanul Facultății de Rezidențiat, profesorul Liviu Grib, și prodecanii Snejana Vetrilă, Rodica Catrinici și Lilian Globa au informat tinerii despre specificul studiilor de rezidențiat și au vorbit despre importanța acestora în îmbunătățirea asistenței medicale și farmaceutice în țara noastră. Totodată, aceștia au remarcat că un aspect important al studiilor de rezidențiat este și implicarea tinerilor medici în activitatea științifică.

„Ca în fiecare an, procesul de admitere s-a desfășurat în conformitate cu ultima metodologie aprobată. Sperăm că fiecare dintre voi ați obținut ceea ce v-ați dorit și ați ales specialitatea cea mai aproape de suflet. Să fie într-un ceas bun, să deveniți acei medici profesioniști de care are nevoie sistemul medical din țară. Oficial ați schimbat statutul de absolvent al studiilor integrate pe cel de medic sau farmacist rezident”, a subliniat decanul. 

Prodecanul Snejana Vetrilă a punctat principalele prevederi ale Regulamentului privind organizarea și realizarea studiilor de rezidențiat și a îndemnat tinerii specialiști să-l citească cu atenție și să revină la acesta pe toată perioada studiilor, pentru a cunoaște atât drepturile, cât și obligațiile medicului/farmacistului rezident.

La rândul său, prodecanul Rodica Catrinici a felicitat tinerii colegi care au decis să-și continue studiile de rezidențiat în Republica Moldova, apreciind spiritul de patriotism și curajul acestora.

În acest an, conform Programului de repartizare, cei mai mulți dintre candidați au obținut un loc sau post la specialitatea Anestezie și terapie intensivă – 34, Medicină de familie – 32, Radiologie și imagistică medicală – 21, Medicină internă – 19. De asemenea, la specialitățile de profil stomatologic au fost admiși 60 de tineri, iar la cele farmaceutice – 14.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău