40% din bugetul alocat programului "Rabla pentru electrocasnice", lansat în România, s-a epuizat în prima oră de la debut

  • 19 Decembrie 2018 16:00
40% din bugetul alocat programului

Circa 40% din bugetul alocat noului program "Rabla pentru electrocasnice", lansat miercuri, 19 decembrie, în România, s-a epuizat în prima oră de la debut, fiind procesate 100 de cereri pe minut, a anunțat Ministerul Mediului pe propria pagină de Facebook.

"La puțin peste o oră de la deschiderea Programului "Rabla pentru electrocasnice", din bugetul total de 20 milioane de lei, au fost rezervate vouchere în valoare de peste 7,4 milioane de lei, aproximativ 40% din valoarea totală. În acest moment, sistemul AFM procesează circa 100 de cereri pe minut, iar cifrele se modifică de la un moment la altul", se arată în informarea ministerului de resort.

Începând de miercuri, 19 decembrie 2018, persoanele fizice se pot înscrie în Programul "Rabla pentru Electrocasnice" în aplicația informatică disponibilă pe site-ul AFM.

Potrivit autorităților, în cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, după cum urmează: 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++; 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++; 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++); 300 lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++; 400 lei pentru frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Peste 60.000 de echipamente electrice și electronice de uz casnic folosite vor fi înlocuite cu altele noi, cu consum redus de energie, prin intermediul Programului "Rabla pentru electrocasnice", al cărui buget este de circa 20 de milioane de lei.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău