40 la sută din pacienții infectați cu COVID-19 au fost deja tratați

  • 15 Mai 2020 10:55
40 la sută din pacienții infectați cu COVID-19 au fost deja tratați

40 la sută din pacienții infectați cu COVID-19 au fost deja tratați. Până în prezent pe teritoriul R. Moldova au fost înregistrate 5553 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre acestea 1227 sunt angajați din sistemul medical. Informația a fost prezentată vineri în cadrul unei conferințe de presă de directorul ANSP, Nicolae Furtună, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultima săptămână a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri de infectare cu COVID-19, fapt datorat testării țintite în spitale și testării  masive în cadrul a două internate de la Soroca și Bender. Furtună a adăugat că numărul de cazuri înregistrate depinde în mare parte și de respectarea de către populație a recomandărilor medicilor. El  a reiterat faptul că persoanele care suferă de maladii cronice trebuie să rămână acasă, iar ceilalți trebuie să respecte distanța socială și celelalte recomandări.

Șeful ANSP a declarat că „numărul celor infectați cu COVID-19 va crește la sfârșitul săptămânii, deoarece rata de contagiozitate crește de la o zi la alta”. El a specificat că țara noastră nu a atins încă vârful epidemiei, iar un al doilea val de infectare ar putea avea loc în toamnă.  

În prezent circa 269 de pacienți sunt în stare gravă, iar 21 sunt conectați la aparate de respirație artificială. De asemenea, 2228 de persoane au fost tratate.

Conform datelor MSMPS, până în prezent din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus pe teritoriul țării au decedat 194 de cetățeni. Peste 90 la sută din numărul morților sufereau și de alte boli, printre care diabet, obezitate și maladii cardiovasculare.

Astăzi se finalizează starea de urgență instituită la 17 martie. Autoritățile au anunțat că de mâine, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va institui stare de urgență în sănătate până la 30 iunie, iar regulile sanitar-epidemiologice vor rămâne în vigoare.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău