40 de interpreți și trupe s-au înscris la Eurovision 2017

  • 19 Ianuarie 2017 12:25
40 de interpreți și trupe s-au înscris la Eurovision 2017

40 de interpreți și trupe au aplicat pentru selecția națională a concursului Eurovision 2017.

Învingătorul va fi selectat în trei etape, prima fiind audierea pieselor, care va avea loc pe 21 ianuarie. Ca urmare, juriul va selecta 14 participanți, care vor evolua pe 24 februarie în cadrul semifinalei, iar în finală națională din 25 februarie  vor accede opt concurenți.

Lista participanților poate fi accesată pe pagina online a TRM. Comitetul de organizare va apela la serviciile unui juriu format din interpreți, compozitori, textieri din Republica Moldova și de peste hotare, precum și la persoane publice cu specializări diverse.

Membrii juriului sunt cei care vor selecta concurenții în primă etapă. În cea de-a doua etapă, care este semifinala, vor fi selectați opt concurenți – patru care vor acumula punctajul maxim din partea juriului și patru selectați de public, prin televoting. Învingătorul selecției naționale se va decide dumă punctajul maxim acumulat: 50% din partea juriului și 50% televoting.

Solicitat de IPN, coordonatorul proiectului Eurovision, Leonid Melnic, a menționat că telespectatorii vor putea vota de pe același număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru una și aceeași melodie.

Moldova participă la Eurovision din anul 2004. Cea mai bună prestație a avut-o formația Zdob și Zdub – locul 6. Reprezentatul din anul trecut al Moldovei, Lidia Isac, nu a reușit să se califice în finala concursului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău