40 de grade în aprilie. Spania, lovită de un val de căldură excepțional

  • 24 Aprilie 2023 17:19
40 de grade în aprilie. Spania, lovită de un val de căldură excepțional

O masă de aer cald și uscat venită dinspre Africa va provoca o creștere bruscă a temperaturilor în Spania, agenția națională de meteorologie avertizând că situația va fi specifică unei perioade de vară, relatează AFP, citat de Agerpres.

Vor fi 34 de grade la Madrid, 36 la Zaragoza, 39 la Sevilla. Spania va cunoaște un val de căldură "excepțional" pentru luna aprilie, a avertizat duminică agenția spaniolă de meteorologie AEMET. Acest lucru se datorează unei mase de aer cald și uscat dinspre Africa care, combinat cu un soare puternic, va provoca temperaturi "specifice verii și excepțional de ridicate pentru această perioadă".

Toată săptămâna, țara se va încălzi treptat dinspre sud. Marți și miercuri, în jumătatea sudică a peninsulei iberice se vor înregistra temperaturi de peste 30 de grade, până la 35 de grade marți în Murcia și Valencia, iar miercuri temperaturi similare se vor înregistra în valea Guadalquivir, fluviul care traversează Andaluzia.

Temperaturile vor crește din nou joi și vineri, când temperaturi de 30 de grade vor atinge și cea mai mare parte a nordului țării. În sud, vor fi 35 de grade, iar AEMET prevede până la 40 de grade de-a lungul Guadalquivirului, cu nopți tropicale în Andaluzia (când termometrul nu coboară sub 20 de grade noaptea).

Acest val de căldură îngrijorează Spania, în condițiile în care țara se confruntă deja cu o secetă excepțională care amenință culturile. Temperaturile ar urma să scadă din nou la sfârșitul săptămânii datorită "intrării unei mase de aer mai rece și umed" dinspre vest.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:3,6 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău