40 de elevi, premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Educația fizică

  • 15 Mai 2023 11:12
40 de elevi, premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Educația fizică

Elevii care au obținut cele mai bune rezultate la probele de concurs incluse în Olimpiada republicană la educația fizică au fost premiați în cadrul unei ceremonii festive. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 12-14 mai, în incinta unui complex sportiv din or. Vadul lui Vodă, mun. Chișinău. Învingătorii competiției – 40 la număr, sunt discipoli ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Cantemir, Căușeni, Chișinău, Criuleni, Dondușeni, Glodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Rezina, Sîngerei, Strășeni, Taraclia, Ungheni și UTA Găgăuzia, se arată în comunicatul Ministerului Educației și Cercetării al R. Moldova.

Sergiu Gurin, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a felicitat elevii pentru performanțele obținute în cadrul acestei etape a olimpiadei.

„Odată ce sunteți participanți la etapa republicană a olimpiadei la educația fizică, să știți că sunteți deja învingători. Rezultatele pe care le-ați obținut pe parcursul acestor zile, atât la probele practice, cât și la cele teoretice, demonstrează  că ați depus efort constant. Suntem ferm convinși că Republica Moldova are viitor datorită Dvs., stimați participanți, și va încurajăm ca să continuați ascensiunea pe calea performanței sportive, iar noi vom depune, în continuare, tot efortul pentru a dezvolta sportul în masă și a susține tinerii”, a menționat Sergiu Gurin.

În mesajul de felicitare, președinta Consiliului Olimpic Republican la Educația fizică, Carolina Moga, doctor, conferențiar universitar, Universitatea de Stat de Educație fizică și Sport, a menționat că toți elevii au reușit să demonstreze o bună pregătire fizică și intelectuală.  

„Vă felicit pentru rezultatele obținute și vă îndemn să depuneți eforturi continue în dezvoltarea competențelor dumneavoastră, deoarece puteți obține rezultate remarcabile nu doar pe plan național, dar și la nivel european sau mondial”, a spus Carolina Moga.

Olimpiada Republicană la Educația fizică a fost  organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc  în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

La ediția din acest an a olimpiadei au participat 174 de elevi ai claselor a IX-a și a XII-a, delegați din toate raioanele și municipiile republicii. Lista premianților poate fi accesată aici.

Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:4,63 m/s
Thu
7
Fri
8
Sat
8
Sun
9
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău