390 de medicamente, înregistrate cu preț redus de producător

  • 10 Aprilie 2017 16:59
390 de medicamente, înregistrate cu preț redus de producător

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a înregistrat în luna martie 390 de medicamente cu preț redus de producător. În monedă națională prețurile sunt în medie cu 3,8% mai mici comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Ofițerul de presă AMED, Tatiana Gâscă, a declarant pentru IPN că majoritatea medicamentelor sunt importate din statele Uniunii Europene.

Preparatele, înregistrate cu prețuri reduse de producător sunt antimitotice sistemice, antibacteriene de uz sistemic, antiastmatice. De asemenea se regăsesc și medicamente betablocante selective, antipsihotice, analgezice, antibiotice, preparate cardiace etc.

În același context, Agenția Medicamentului a acordat autorizații de import agenților economici pentru 350 de produse farmaceutice, pe o perioadă de un an sau în limitele indicate în documentație. Comisia pentru importul produselor farmaceutice neînregistrate a eliberat autorizații de import pentru 64 de denumiri de preparate.

Comisia Medicamentului din cadrul AMDM a autorizat 23 și a reautorizat 56 de produse medicamentoase, cu 34 produse mai mult decât în martie 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău