39 tone de alimente colectate într-o singura zi la Masa Bucuriei

  • 12 Aprilie 2023 09:45
39 tone de alimente colectate într-o singura zi la Masa Bucuriei

Și în acest an, Campania de Paști „Masa Bucuriei”, a mobilizat mii de oameni receptivi la neputința bătrânilor singuri și a oamenilor aflați în nevoi. Pe 8 aprilie, în sâmbăta floriilor proiectul a culminat cu tradiționala colectă de alimente, organizată de Diaconia și Banca de Alimente.

Evenimentul este la cea de a 14 ediție și a implicat peste 700 de voluntari din toata țara în cea mai mare colectă de alimente pentru susținerea oamenilor nevoiași.

Grație generozității a mii de donatori, au fost colectate într-o singură zi 39 tone de alimente, se arată în comunicat.

Acestea vor fi distribuite de către Diaconia și partenerii locali prin pachete alimentare în preajma Sfintelor Sărbători de Paști și vor deveni prânzurile calde oferite anul întreg oamenilor nevoiași la Cantinele Sociale.

 „În această zi am avut soare și mii de donatori care au răspuns îndemnului voluntarilor noștri. A fost o mobilizare exemplară a tuturor celor care s-au implicat. Mărinimia oamenilor care au donat și solidaritatea manifestată de fiecare în parte ne dau încredere că vom avea un răspuns și sprijin  pentru oamenii nevoiași. La ediția din acest an, 24 de comunități s-au alăturat demersului nostru, iar peste 700 de  voluntari au fost mesageri ai bunătății pe 8 aprilie. O parte dintre produsele colectate vor fi distribuite pe parcursul acestei săptămâni către persoanele aflate în nevoie. Restul produselor vor fi stocate și vor suplini Cantinele Sociale  întregul an”, Belei Igor, Director Executiv Diaconia.

Campania a implicat cca 100 de magazine din 24 de localități: Cantemir, Edineț, Soroca, Căușeni, Telenești, Stăuceni, Ungheni, Strășeni, Hîncești, Roșcani, Cricova, Cimișlia, Sîngerei, Dondușeni, Călărași, Peresecina, Orhei, Cania, Cahul, Leova, Anenii Noi.

Aducem mulțumiri și apreciem aportul rețelelor de magazine: Metro, Kaufland, Linella, Fidesco, Local, Bonus, Family Market, Fourchette, Velmart, Green Hills, Supermarket Nr1.

În continuare toți cei care vor să sprijine oamenii nevoiași din programele asistate de Diaconia, pot face o donație pe parcursul întregului an: https://bit.ly/43l0XI1

  • Cu 100 lei oferiți un prânz cald o săptămână unui bătrân;
  • Cu 400 lei oferiți un prânz cald o lună unui bătrân;
  • Cu 3500 lei oferiți un prânz cald pentru 175 de bătrâni.

La fel și prin intermediul terminalelor de plată în toate rețelele din oraș: MMPS și QIWI.

În acest an, campania a fost sprijinită de Uniunea Europeană, prin intermediul Proiectului Parteneriate pentru servicii de cantină socială, cofinanțat și implementat de Keystone

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău