350.000 de dolari, vaci, restaurante și o casă. Indonezia își arată recunoștința pentru prima sa medalie de aur la JO 2020

  • 04 August 2021 19:35
350.000 de dolari, vaci, restaurante și o casă. Indonezia își arată recunoștința pentru prima sa medalie de aur la JO 2020

Cinci vaci, un restaurant și o nouă casă, plus premii în bani. Acestea sunt recompensele promise sportivelor indoneziene Greysia Polii și Apriyani Rahayu, după ce au cucerit medalia de aur la proba de badminton de la Jocurile Olimpice 2021, scrie Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Badmintonul este sportul preferat în Indonezia, iar toate medaliile de aur cucerite vreodată de cea mai mare țară din Asia de Sud-Est la Jocurile Olimpice sunt la această probă, notează sursa citată.

Greysia Polii și Apriyani Rahayu au produs o mare surpriză luni, când au învins perechea chineză Chen Qing Chen/Jia Yi Fan, obținând prima medalie de aur a Indoneziei la JO 2020.

Guvernul de la Jakarta a anunțat o recompensă de 350.000 de dolari pentru perechea câștigătoare, iar ulterior au urmat noi daruri promise sportivelor.

Șeful autorităților locale din orașul natal al lui Apriyani Rahayu, de pe Insula Sulawesi, i-a promis cinci vaci și o casă, în timp ce un lanț de restaurante s-a angajat să le ofere celor două sportive câte un local.

Într-un mesaj pe Twitter, președintele Joko Widodo a spus că victoria celor două la JO 2020 este un dar pentru țară înaintea de Ziua independenței, sărbătorită pe 17 august.

Greysia Polii, în vârstă de 33 de ani, a fost citată pe site-ul Federației Mondiale de Badminton spunând: "M-am născut să fiu jucătoare de badminton. Și credeam asta încă de când aveam doar 13 ani, că vreau să scriu istorie pentru Indonezia".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău