35 de platforme pentru colectarea deșeurilor vor fi amenajate până la finele lunii

  • 13 Septembrie 2018 17:45
35 de platforme pentru colectarea deșeurilor vor fi amenajate până la finele lunii

Până la sfârșitul lunii septembrie, în capitală vor fi amenajate 35 de platforme pentru colectarea deșeurilor menajere. Alte 150, inclusiv zece platforme subterane, vor fi amenajate până la finele anului curent.

Solicitat de IPN, Vasile Efros, șef de secție la Direcția locativ-comunală și amenajare, a declarat că în această săptămână platforme sunt amenajate pe strada Vasile Lupu, strada Piața Unirii Principatelor Române și strada Eugen Coca.

Platformele de tip nou reprezintă o construcție metalică, cu elemente din lemn și cu acoperiș, în care sunt aranjate containerele pentru deșeuri. Acestea sunt amenajate în curțile de bloc și pe străzile principale.

Procesul de amenajare a platformelor a început la finele anului 2016 și se desfășoară în cadrul proiectului „Modernizarea platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere". Proiectul prevede amenajarea a 518 platforme pentru colectarea deșeurilor, inclusiv zece platforme subterane. Anul trecut au fost modernizate 200 de platforme.

Proiectul este realizat de autoritățile locale, cu susținerea Fondului Ecologic Național și are o valoare de 27 de milioane lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău