34 de elevi din Rezina au fost intoxicați din nou cu insecticide

  • 10 Martie 2016 13:58
34 de elevi din Rezina au fost intoxicați din nou cu insecticide

Aproape jumătate din cei 20 de elevi din raionul Rezina, care s-au intoxicat cu insecticide săptămâna trecută, au ajuns din nou la spital.

În liceul din satul Cuizăuca, a avut loc o nouă intoxicație în masă, după ce elevii au intrat în aceeași încăpere. În prezent în total sunt internați 34 de copii.

Solicitată de IPN, directoarea spitalului raional, Nina Postu, a declarat că starea copiilor este grav-medie. Elevii au fost internați cu simptome de cefalee, grețuri, vomă și dureri în regiunea epigastrică. „Situația după tratament s-a ameliorat vădit, copiii la moment se simt bine. Doar un copil avem mai grav, cu pneumonie bilaterală, care a fost descoperită în paralel. Se consideră că au fost zile de vacanță și a fost aerisire necorespunzătoare și la primele ore după ce au intrat copiii în școală în prima zi de ore, din nou s-au simțit mai prost”, a menționat Nina Postu.

Ministerul Sănătății menționează într-un comunicat de presă că instituția de învățământ și-ar fi reluat activitatea într-o perioadă de timp prea scurtă, iar încăperile  nu au fost supuse tuturor măsurilor de expertiză, aerisire și dezinfectare. „Astfel, din cauza lipsei de comunicare, dar și de profesionalism, atât a responsabililor pentru identificarea și înlăturarea cauzei intoxicației, cât și a celor care au permis deschiderea instituției de învățământ, fără a avea o autorizație de la Centrul de Sănătate Publică din Rezina, a avut de suferit un nou grup de copii”, se spune în comunicat.

Ministerul menționează că toți responsabilii de comiterea acestor erori, vor fi aspru sancționați. Totodată, printr-un ordin al ministrului sănătății va fi demis medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică din Rezina.

Potrivit Ministerului Sănătății, intoxicațiile au survenit după ce un elev a spart un flacon cu insecticid de tip B-58 în sala de festivități a liceului. După primul caz de intoxicație, toți elevii au fost externați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău