33 de mii de brazi de Crăciun vor fi scoși în vânzare

  • 01 Decembrie 2015 10:52
33 de mii de brazi de Crăciun vor fi scoși în vânzare

Pepinierele „Moldsilva” în acest an vor scoate în vânzare instituțiilor de stat și private, dar și persoanelor fizice, aproximativ 33 de mii pomi de Crăciun și circa 3000 ramuri.

În acest an cel mai mare volum îl vor livra întreprinderile silvice din Edineț, Strășeni, Tighina, Glodeni, Bălți și Soroca.

Înălțimea unui pom de Crăciun variază de la unu până la șase metri. Prețul de comercializare din pepinierele silvice rămâne neschimbat. Un molid de un metru va costa minim 36 de lei, iar un pin 25 de lei cu TVA inclus. Ramurile sunt la prețul de 8 lei. Pentru pomii ce au o înălțime mai mare de șase metri, se stabilește un supliment de 100 de lei pentru metru (molid) și 70 de lei (pin), care se adaugă suplimentar la prețurile menționate.

„Moldsilva” informează că acest preț este strict pentru pomii de Crăciun vânduți direct din pepinierele silvice. Agenția nu poartă răspundere de prețul final de comercializare stabilit de intermediari, fie persoane fizice sau juridice.

Tăierea molizilor va începe în prima jumătate a lunii decembrie și se va finaliza la 31 decembrie, în funcție de necesitate și solicitări.

În cazul tăierilor ilicite, persoanele fizice riscă o amendă de  până la o mie de lei, iar persoanele juridice până la 10 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău