32 de morți și 85 de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit în Grecia. Spitalele din Salonic și Atena sunt în alertă

  • 01 Martie 2023 08:44
32 de morți și 85 de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit în Grecia. Spitalele din Salonic și Atena sunt în alertă

Cel puțin 32 de persoane au murit și 85 au fost rănite marți noaptea în coliziunea dintre un marfar și un tren de pasageri care făcea legătura între Atena și Salonic, în Grecia, au anunțat pompierii.

"Până în prezent au fost găsite moarte cel puțin 32 de persoane", a anunțat Vassilis Vathrakogiannis, purtătorul de cuvânt al pompierilor greci într-o conferință de presă, precizând că operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare, scrie Digi24.

"85 de persoane au fost rănite și transportate la spitalele din apropiere", a adăugat el. Potrivit presei elene, acesta este "cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată".

Trei vagoane au deraiat marți seară cu câteva minute înainte de miezul nopții în dreptul orașului Larissa, în centrul țării, după coliziunea dintre un marfar și un tren care transporta 350 de pasageri, a raportat acest purtător de cuvânt. Aproximativ 150 de pompieri, precum și 40 de ambulanțe au fost mobilizate, potrivit serviciilor elene de salvare.

De asemenea, au fost desfășurate macarale și mecanici pentru a încerca să îndepărteze resturile și să ridice vagoanele răsturnate.

"Majoritatea pasagerilor au fost duși în siguranță", a subliniat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

"Operațiunile de eliberare a persoanelor prinse în interior este în derulare și se desfășoară în condiții dificile, din cauza coliziunii puternice a celor două trenuri", a mai spus el. Unul dintre vagoane a luat foc și mai multe persoane au rămas blocate în interior, potrivit postului public de televiziune ERT.

La postul de televiziune SKAI, guvernatorul regiunii, Kostas Agorastos, a declarat că "peste 250 de pasageri au fost transferați cu autobuzul la Salonic", al doilea oraș al țării, în nord. "Din păcate, numărul răniților și morților riscă să fie mare", a avertizat el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău