32 de ani de la primele momente de la Timișoara ale Revoluției din 1989

  • 15 Decembrie 2021 10:13
32 de ani de la primele momente de la Timișoara ale Revoluției din 1989

Se împlinesc 32 de ani de la primele momente de la Timișoara ale Revoluției din 1989 din România. În orașul de pe Bega au loc timp de mai multe zile o serie de manifestări comemorative. Marți, 15 decembrie, va fi lansat un blog, dar vor avea loc și o expoziție, un marș și un concert de colinde.

În urmă cu 32 de ani, la Timișoara apăreau primele scântei ale revoluției care a adus la căderea comunismului. Pe 15 decembrie '89 câteva zeci de persoane se adunaseră în Piața Maria pentru a-l apăra pe pastorul reformat László Tőkés, amenințat de Securitate cu evacuarea, pentru ca o zi mai târziu, pe 16 decembrie, protestele să ia amploare aprinzând flacăra Revoluției.

În amintirea celor care s-au sacrificat pentru libertate, începând de astăzi până pe 20 decembrie vor avea loc, ca în fiecare an, ample manifestări comemorative care vor cuprinde: pelerinaje la monumentele eroilor, un marș al libertății, slujbe de pomenire în biserici și cimitire, expoziții, acțiuni educative pentru tineret, precum și spectacole și concerte.

Sursa. RRA

Evenimentele debutează la ora 10 cu lansarea blogului "Revoluția de la Timișoara după 30 de ani", iar în cursul serii va începe Festivalul de poezie "Ion Monoran".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-0,04
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
9
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău